14 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. για τους κλάδους Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 
Με την επιστολή της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γεώργιο Βέη κοινοποιείται ότι σύμφωνα με το ν. 3848/2010 προβλέπεται διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για τους ανωτέρω κλάδους Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ είναι να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ο διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για την Ειδική Αγωγή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ υπέβαλε κατ’ εξαίρεση αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης (Π.Υ.Σ.) ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Επίσης διαβιβάστηκε σχετικό αίτημα προς το Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης και ταυτόχρονα προωθείται Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου