21 Ιουνίου 2010

ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
«Πράσινο φως» στη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού για πρόσληψη εκπαιδευτικών άναψε το Υπουργείο Παιδείας προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Ο διαγωνισμός θα αφορά στην πρόσληψη 500 Νηπιαγωγών και Δασκάλων στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011. 


Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός θα αφορά τους κλάδους ΠΕ 61 (Νηπιαγωγών Ε.Α.Ε.) και ΠΕ 71 (Δασκάλων Ε.Α.Ε.) και όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος για την Παιδεία (Ν. 3848/2010) θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Με επιστολή της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύης Χριστοφιλοπούλου, προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γ. Βέη, γνωστοποίησε την πρόθεση του Υπουργείου για τη διενέργεια διαγωνισμού για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, ο οποίος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά.
Προς την κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπέβαλε κατ΄ εξαίρεση αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης, ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.
Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διαβίβασε σχετικό αίτημα προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης, ενώ ταυτόχρονα προωθεί κοινή Υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι 500 οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει πότε και πώς θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών αλλά και η κατανομή των θέσεων στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Κατά πάσα πιθανότητα ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επομένου, καθώς το ΑΣΕΠ δεν φαίνεται να προλαβαίνει να διενεργήσει τον διαγωνισμό το φθινόπωρο αφού δεν έχει στα χέρια του την εξεταστέα ύλη βάσει της οποία θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, ώστε να προχωρήσει εγκαίρως στην έκδοση της προκήρυξης.
Άλλωστε, από τη στιγμή που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη του διαγωνισμού, απαιτείται προθεσμία 20 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Θα πρέπει δε να σημειωθεί πως οι προσλήψεις των συγκεκριμένων καθηγητών είναι για το σχολικό έτος 2010-2011 οπότε, ακόμη και αν αυτός διεξαχθεί με το νέος έτος, δεν θα υπάρξει πρόβλημα κενών θέσεων στα σχολεία.
Ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα διενεργηθεί κατά τον ισχύον σύστημα, δηλαδή 300 θέσεις (ήτοι το 60%) θα καλυφθούν από τον γραπτό διαγωνισμό και οι υπόλοιπες 200 θέσεις (το 40%) από τους πίνακες αναπληρωτών που διατηρεί το Υπουργείο Παιδείας.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια οι θέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής καλύπτονταν είτε με μεταθέσεις είτε με αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου