08 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΑΚΟΜΗ 5 ΚΟΛΛΕΓΙΑ

«Λουκέτο» σε επιπλέον πέντε Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ) που αυτοαποκαλούνται «πανεπιστήμια» βάζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή περνά από «κόσκινο» όλες τις καταγγελίες για παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
 
Ήδη, ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) ζήτησε την απόσυρση των διαφημιστικών καταχωρίσεων του ιδιωτικού ΙΕΚ Δομή -που το εμφανίζουν ως «το καλύτερο ΙΕΚ της Ευρώπης»- και κάλεσε τον εκπρόσωπό του σε απολογία.
Η στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την ενημέρωση του κοινού ενόψει των εγγραφών στα ΚΕΜΕ, τα πρώην δηλαδή «κολέγια», συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο με τη συμμετοχή του γ.γ. Β. Κουλαϊδή, του γ.γ. Καταναλωτή, Δ. Σπυράκου, του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ), Άγγ. Ευστράτογλου και τον πρόεδρο του ΟΕΕΚ, Άγγ. Αγγελίδη. «Ήδη έχουν κλείσει δύο από τα κατ΄ ευφημισμό λεγόμενα 'πανεπιστήμια' και βρισκόμαστε στη διαδικασία να κλείσουμε άλλα πέντε.
Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Καταναλωτή για να προστατευθεί ο πολίτης από τις ψευδείς και παραπλανητικές διαφημίσεις. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τέτοια κέντρα περιφρονούν τον νόμο και δεν έχουν μπει καν στον κόπο να υποβάλουν αίτηση για άδεια», τόνισε ο κ. Κουλαϊδής. Υπενθυμίζεται ότι από έρευνα που διενήργησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή προέκυψε ότι 4 ΚΕΜΕ διαφημίζονται παραπλανητικά ως «πανεπιστήμια», δύο αυτοχαρακτηρίζονται ψευδώς ως «κολέγια», ακόμη πέντε διαφημίζουν ακαδημαϊκές συνεργασίες τους με ξένα ΑΕΙ, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και ένα δεν δίνει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς επαγγελματικής αναγνώρισης των τίτλων σπουδών που χορηγεί.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου