29 Αυγούστου 2013

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ ΚΑΙ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. 
Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013


Ανακοινώθηκαν απ το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.
 Για να δείτε τις βάσεις κάνετε κλικ ΕΔΩ
 
Οι ενδιαφερόμενοι   μπορούν   να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
 β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
1. ΣΧΟΛΕΣ: ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

Μετά την έγκριση και την αποδοχή του συνόλου των μεταρρυθμιστικών δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις -η μετακίνηση των πλεοναζόντων καθηγητών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης- ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Συγκεκριμένα:
· Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
· Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
· Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
· Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.
Δείτε όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται

28 Αυγούστου 2013

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αύριο Πέμπτη θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια,ΤΕΙ,Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

23 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ Ε.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σε προηγούμενο κείμενο θέσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) είχαμε τονίσει την αντίθεση μας σε υποβάθμιση των Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο-Λύκειο.
Όπως είχαμε τονίσει τα Μαθηματικά πέραν της φιλοσοφικής τους διάστασης, που είναι συμβατή με τις πολιτισμικές καταβολές και την κουλτούρα του Έλληνα, αποτελούν την πλέον κατάλληλη γλώσσα για την κατανόηση και μελέτη άλλων επιστημονικών περιοχών. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η παροχή συγκροτημένης και αναβαθμισμένης Μαθηματικής Παιδείας στον πολίτη.

22 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ

Μετά από καθυστερήσεις, «κόψιμο»  και «ράψιμο» μαθημάτων και έγγραφα που... κυκλοφορούσαν ανεπίσημα στην Περιφερειακές Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε και  αναρτήθηκε, το εφετινό ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.  Όπως διευκρινίζεται, η ισχύς του νέου ωρολογίου προγράμματος ισχύει με τις αλλαγές που γίνονται μόνο για την Α' Γυμνασίου, οπότε για την Β΄και την Γ' Γυμνασίου ισχύει το παλαιό πρόγραμμα.

13 Αυγούστου 2013

H ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ-ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Καθορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας   η  εξεταστέα - διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013−2014. Για να δείτε την ύλη. 

10 Αυγούστου 2013

ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011,2011-2012, 2012-2013

ο Σχέδιο Νόμου για το Νέο και Επαγγελματικό Λύκειο (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ), περιλαμβάνει διατάξεις και για νέες μετεγγραφές φοιτητών, οι οποίες έχουν ως εξής:


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ  που  τοπ νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα ισχύσει από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου κατά το νέο σχολικό έτος:
1. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεξάγονται, μετά την απόλυση, σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα που: α) προκύπτουν μετά από κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) επιλέγονται από κεντρική επιτροπή εξετάσεων. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν να επαναλαμβάνονται κατά το ίδιο σχολικό έτος, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν ειδικά αιτιολογημένης γνώμης του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Για να δείτε το Σχέδιο Νόμου κάνετε κλικ εδώ
Για να δείτε το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Σχεδιάγραμμα) κα΄νετε κλικ εδώ
Για να δείτε τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κάνετε κλικ εδώ

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε  δημόσια διαβούλευση από τη Δευτέρα

08 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ: ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Από τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύσουν οι αλλαγές για το νέο Λύκειο. Στόχος είναι οι αλλαγές να ψηφιστούν μέσα στο καλοκαίρι ενώ το υπουργείο Παιδείας  επιθυμεί με τις αλλαγές να σταματήσει να είναι το Λύκειο ένα τεράστιο φροντιστήριο και να παρέχει τη γενική παιδεία που χρειάζονται. Αυτό άλλωστε είπε και ο υφυπουργός Παιδείας χθες σε πρωινή εκπομπή Συμεών Κεδίκογλου.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", δίνεται βάρος στα μαθήματα Γενικής Παιδείας στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου. Το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο παρουσιάζει η εφημερίδα, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των τριών τάξεων αλλά και σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων και στον υπολογισμό της βαθμολογίας.

07 Αυγούστου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΞΙΑ

Ένα σημαντικό ποσοστό των παιδιών με δυσλεξία έχουν δυσκολίες και στα μαθηματικά. Μπορεί όμως να συμβαίνει και το εντελώς αντίθετο, δηλαδή να έχουν ιδιαίτερη έφεση στα μαθηματικά ενώ παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες όσον αφορά την γραφή και ανάγνωση.
Τι δυσκολεύει συνήθως ένα δυσλεξικό μαθητή στα μαθηματικά;
  • Διαβάζει λάθος τις οδηγίες της άσκησης ή του προβλήματος, οπότε η λύση είναι ανέφικτη.
  • Διαβάζει και γράφει ανάποδα τους αριθμούς . π.χ. 24 αντί 42, 6 αντί 9, ε αντί 3, 7 αντί 1.
  • Λανθασμένη ανάγνωση των συμβόλων π.χ. + αντί χ, + αντί -
  • Δυσκολίες στο μέτρημα και στην προπαίδεια – αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενικότερες δυσκολίες στην έννοια της διαδοχής.

03 Αυγούστου 2013

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών - Αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές- Ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αλλάζουν όλα στο λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου  και έχει τον φιλόδοξο στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς.

02 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΕΦΑΑ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://exams.minedu.gov.gr/Tefaa από σήμερα, 01/08/2013, αναρτώνται οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.
Βαθμός επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τριών, κατ΄ ανώτατο όριο, αγωνισμάτων στα οποία συμμετείχαν και ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς επίδοσής τους με τον Κωδικό Εξετάσεων και τα αρχικά των ονομαστικών στοιχείων τους (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).