27 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ

Το θέατρο σε βάρος των μαθητών, είναι η "λύση" που προτείνει το Υπουργείο και η ΔΙΔΕ "για το καλό των παιδιών".
Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", το σχολείο των Φούρνων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διανύει το σχολικό έτος σε κατάσταση αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα οι μαθητές να οδηγούνται σε αδιέξοδο και όλο και περισσότεροι να το εγκαταλείπουν.
Για μία ακόμη χρονιά, χρειάστηκε να περάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε να ξεκινήσει η κάλυψη των βασικών αναγκών του σχολείου σε εκπαιδευτικούς η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

26 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ 15.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

 Mια σημαντική ευκαιρία να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε καλύτερα τμήματα των ΑΕΙ δίνει το υπουργείο Παιδείας σε περίπου 15.000 αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων μόνο με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, δίνεται για πρώτη φορά το δικαίωμα σε όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, μόνο για μία (1) φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.
Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων, οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (2 γενικής παιδείας - 2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα, καταθέτοντας μόνο Μηχανογραφικό Δελτίο.

24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 Μία εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις της Α' Λυκείου θα κοινοποιηθούν μέσω Διαδικτύου περί τα 300 θέματα από την «τράπεζα θεμάτων», τα οποία θα κληρώνει ηλεκτρονικά ο καθηγητής του κάθε σχολείου. Σε αυτή την εβδομάδα θα είναι προσβάσιμα στους εξεταζομένους. Από αυτά τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας θα επιλέξουν οι καθηγητές το 50% των ερωτημάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές τους.

Ετσι θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός της «τράπεζας θεμάτων», στον οποίο και θα στηριχθούν θεμελιακές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. 

07 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Μεγάλο κύκλο συζητήσεων έχει προκαλέσει στα σχολεία της χώρας το θέμα που άνοιξε περί επιμήκυνσης του σχολικού χρόνου αλλά και κατάργησης αργιών κατά τη διάρκεια του έτους. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ωστόσο, παρ' ότι στο θέμα της επιμήκυνσης του σχολικού έτους έχει δώσει το «πράσινο φως», στο θέμα της κατάργησης αργιών δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου, αν κάτι τέτοιο τελικά αποφασιστεί, πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και εφόσον φυσικά σχεδιαστεί σε συνδυασμό με διεύρυνση των χειμερινών διακοπών, με παράλληλο εκπαιδευτικό προσανατολισμό τους.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Από την ερχόμενη Δευτέρα 10 του μήνα και ως τις 25 Φεβρουαρίου θα μπορούν να καταθέσουν στα λύκειά τους όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία αυτή (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.