31 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016 ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

 Μικτό εξεταστικό σύστημα για τους υποψηφίους του ερχόμενου εκπαιδευτικού έτους. Οι νέοι μαθητές της Γ' τάξης θα εξεταστούν με το νέο σύστημα (4+1 μαθήματα), ενώ οι περσινοί απόφοιτοι θα επιλέξουν μεταξύ παλαιού (6 μαθήματα) και νέου.

Μεικτό θα είναι το εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων του ερχόμενου εκπαιδευτικού έτους, καθώς εκτός από τους μαθητές που ξεκινούν σε λίγες ημέρες την Γ' Λυκείου και θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές θα έχουν και όσοι υποψήφιοι δεν εισήχθησαν φέτος σε κάποια σχολή της επιλογής τους.

26 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ -ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Το in.gr παρουσιάζει όλους τους πίνακες.
Επίσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr/ τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός).

19 Αυγούστου 2015

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα και τις σχολές επιτυχίας τους θα ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων μετεγγραφών από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ. Ο νέος νόμος περί μετεγγραφών ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Ολομέλεια της Βουλής και ορίζει τα εξής:

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΥΠΏΣΕΤΕ

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Το νέο καινοτόμο σύστημα εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές επιτυχίας που θα εγκαινιαστεί για πρώτη φορά φέτος, προβλέπει εγγραφές επιτυχόντων από το σπίτι τους, μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 50.000 επιτυχόντες (σ.σ. τόσοι είναι οι πρωτοετείς που συνήθως πετυχαίνουν σε διαφορετική πόλη από τον τόπο κατοικίας τους), δεν χρειάζεται μετακινηθούν στη σχολή επιτυχίας για να εγγραφούν , αλλά θα ακολουθήσουν , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, την εξής διαδικασία:
Α. Το υπουργείο Παιδείας ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των βάσεων στις 26 ή 27 Αυγούστου (σ.σ. πέρσι ανακοινώθηκαν στις 28 Αυγούστου) θα καλέσει του επιτυχόντες να εισέλθουν σε συγκεκριμένο ιστότοπο για να κάνουν την αίτηση εγγραφής.